Sağ tık ve Metin kopyalama engeli

Herkese merhaba:)Dün gece aklıma google ın görsel arama motoruyla  bloğum da paylaştığım fotoğrafları aratmak geldi .İyi ki de gelmiş. Emeğe saygısızlık yapan 2 blog benim bloğum da bulunan fotoğrafları paylaşmış.1 blog yazarı da  fotoğrafın altına yazdığım blog adımın üzerine  kendi adını yazmış utanmadan.Birde postunda emeğime 1 yorumu çok görmeyin demiş.Ne denir ki şimdi buna ayıptır yani emekmiş ne emeğiyse. Bu yüzden kendi fotoğraflarımı paylaşmıyorum.Ve az önce sağ tuş ve metin  kopyalamayı engellemiş bulunmaktayım.Kodları isteyen mail atarsa bir blogger arkadaşım detaylı bir şekilde anlatmış  onun linkini vereceğim şimdi bende habersiz  paylaşıp paylaşmamakta kararsız kaldım 

suslupusluu@hotmail.com


19 yorum:

  1. Sizin blog adınızın üzerine kendi adını mı yazmışş :O
    Yuh diyorum müsadenizle :S
    Şaşkınım :/

    http://www.kontesce.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende çok şaşırdım büyük saygısızlık ne deseniz haklısınız :/

      Sil
  2. İnanılır gibi değil gerçekten. İçleri nasıl rahat ediyor acaba. Söyledin mi peki onlara...

    Nasıl yapılıyor bu engelleme tarif edebilir misin ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. suslupusluu@hotmail.com a mail atabilirimiz acaba çünkü habersiz link paylaşmıyım dedim mail olarak atıyım size .

      Sil
  3. Öncelikle merhabalar...

    Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim .

    Neyazıkki böyle tatsız olaylar hepimizin başına geliyor , bir forumda, birisi, çalıştığım bir objenin resmini ve benim anlatımımı aynen kopyalayıp kendi yapmış gibi eklemişti.

    Kişinin adresine ulaşabilirseniz yasal yollara baş vurucam diyince bazıları kaldırıyor. Bazende hiçbirşey yapamıyorsunuz .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba :) evet bende belirttim kaldırmazlarsa hiç üşenmem açarım dava yani emek var işin ucunda bakalım bekliyorum bu hafta içi cevap gelmesse yapacapım dediğimi

      Sil
  4. Canım geçmiş olsun,umarım bu emek hırsızlığı yapan arkadaş kaldırır bu yaptığını ve olay tatlıya bağlanır. Rica etsem nasıl kodladığını bana da anlatır mısın? Bizim de başımıza gelebilir sonuçta. Kimse yapmasın böyle şeyler ya yazık günah uğraşıyoruz saatlerimizi harcıyoruz,kafamızı yoruyoruz. Ayıp denen bişey var!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim tatlım başka bir bloğun linkini veriyorum da izin almadan yukarıda yayınlamıyım dedim eğer mail atarsan hemen verebilirim.sevgiler:)

      Sil
  5. malesef çıkıyo böyleleri sıkma canını.Takipteyim bana da beklerim canım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. çok sinir bozucu bir durum. ben de iki ayrı blogda gördüm kendi paylaşımlarımı.. ama işte sağ tık engellemek de istemiyorum blogumda.. keşke böyle şeyler hiç olmasa resimlerimizin üzerine ismimizi bile yazmak zorunda kalmasak ama...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet keşke ihtiyaç olmasa bunlara hiç ama insanlara laf anlatmak çok zor sonuçta ben onları kendi emeğimle yapıp bi yerlere getiriyorum.

      Sil
  7. canim malesef bunu yapanlar çok suan bassima gelmedi ama gelirs ebende deli olurdum herhalde. Sag tiklama ngeli koysak bile prontscreen tusu ile çalabiliyorlar fotograflari. Hele macbook varsa daha daha kolay. Bunun hiç çaresi yok galiba :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet o şekilde de çalabiliyorlar :(bi kaç yöntem daha var ama söylemiyim şimdi :)
      en azından onu bilmeyenlere bi önlem oldu bu sağ tuş yok kopyalama yok doğru başka siteye gidiyorlar

      Sil
  8. Link için çook teşekkür ederim sevgili Süslü Püslü. Mutlu haftalar:)

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar,malesef internet alemi ve bir çok emek hırsızı var benim de bir çizimimi kullanmışlardı hemde altına şu blogdan alınmıştır diye bile yazmamışlardı..herneyse size mail atsam bana da engellemenin nasıl yapılacağını açıklarmısınız..
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba teşekkür ederim ilginiz için evet bazı kendini bilmezler yapıyor bunu mail atarsanız hemen verebilirim link:)

      Sil